Cori Gramescu: De ce e bun pepenele rosu?

Pepenele rosu, fructul-vedeta al verii, are mai multe beneficii decat am putea crede. Astazi va prezint doar cateva dintre acestea. Pe langa faptul ca este 92% apa si are un rol important in hidratare, pepenele rosu contine licopen (pe care il gasim si in rosii).  O felie mica de pepene pe zi ii da pielii un aspect mai tanar si reduce riscul arsurilor solare cu 40%. De asemenea, e recomandat in tratarea diverselor rani la nivelul pielii, avand in rol important in regenerarea tesuturilor; grabeste procesul cu pana la 30%.

Pepenele rosu este bun pentru combaterea insomniilor. Vei avea un somn mai profund cu 27% , datorita carbohidratilor si polizaharidelor care influenteaza nivelul de serotonina din corp.

Vrei  sa ai cu 23% mai multa energie? Consuma pepene zilnic, pe post de gustare, la 2-3 ore dupa micul dejun. Vitamina B6 si Magneziul iti „incarca bateriile” pentru intreaga zi.

Truc: Tine pepenele doar 30 de minute la frigider inainte sa-l consumi! Astfel nu-si va pierde din proprietati si va consitui o gustare racoritoare si delicioasa!

Then they will revise their www.homework-writer.com/ work to make it better