Cori Grămescu: BeamFIT, antrenamentul revoluţionar, revine la LadyFIT!

BeamFIT se referă la exerciţii executate cu ajutorul beam-ului, o bară din burete special creată pentru a creşte concentrarea asupra propriului corp. Datorită principiilor special create ce stau in spatele acestei metode, corpul activează toţi muşchii în încercarea de a compensa instabilitatea resimţită datorită beamului.

De ce e eficient antrenamentul de BeamFit? Metoda are nenumărate beneficii la nivelul posturii, a respiraţiei, a eficienţei exerciţiilor practicate şi mai ales este o metodă excelentă de eliminare a stresului, întrucât toată atenţia se concentrează asupra propriei persoane, construind o legatură foarte puternică şi benefică între minte şi trup.
De asemenea, BeamFIT foloseşte principiul “barefoot training”, pentru a stimula centrii nervoşi ai tălpilor şi a îmbunătăţi capacitatea de echilibrare a corpului, conducând la întărirea gleznelor şi a genunchilor şi la îmbunătăţirea posturii şi a circulaţiei.

Recomandăm acest tip de antrenament atât clientelor începătoare, cât şi celor avansate. Iată câteva exerciţii!

Stai cu un picior pe beam , cu braţele întinse la nivelul umerilor şi cu celălalt picior întins în faţă. Menţine abdomenul încordat şi spatele drept, astfel încât, atunci când flexezi piciorul să nu schimbi deloc poziţia bazinului. Execută 2 serii a câte 8 repetări, apoi schimbă piciorul.

Stai cu un picior pe beam şi cu celălalt întins în laterală. Menţine abdomeul încordat şi spatele drept. Braţele sunt îndoite, cu palmele pe talie. Ridică piciorul, cu vârful şi genunchiul întins, fără să schimbi poziţia bazinului. Execută 2 serii a câte 8 ridicări şi apoi schimbă piciorul.

Stai cu ambele picioare pe beam, unul în faţa celuilalt. Cel din spate rămâne pe tot parcursul exerciţiului pe vârf. Fandează pe piciorul din faţâ, menţinând spatele drept şi abdomenul încordat. În fandare, îndoaie ambii genunchi. Execută 2 serii a câte 8 repetări, apoi schimbă piciorul.

Stai cu picioarele depărtate pe beam, cu coatele îndoite şi palmele pe talie. Execută 3 serii a câte 8 genuflexiuni, menţinând abdomenul încordat şi o poziţie dreaptă a spatelui. Tălpile rămân pe beam pe toată durata exerciţiului.

Cori Grămescu
Master Trainer Ultimate Pilates
!

See it up-close interested in watching a live, in-person portfolio one could look there defense